Reklama
 
Blog | Daniel W. Zeman

Konspirační teorie – frontální útok na pravdu #2

Ve videu, které v současnosti koluje po internetu, se dozvíte šokující informace o jaderném výbuchu na londýnských olympijských hrách ... ke kterému ještě nedošlo. Konspirační teoretici si však všimli tajných znaků, které útok předpovídají. Mají pravdu nebo jen nestydatě lžou?

prvním díle jsem se zaměřil na obecnou charakteristiku zastánců konspiračních teorií. Nyní bych se rád pozastavil nad tím, jak se takové lži tvoří. Jako příklad mi poslouží vzpomínané video o blížícím se teroristickém útoku v Londýně. Připomenout si jej můžete zde:

 


Tak si to pojďme rozebrat, ať vidíme, zda je pravda někde tam venku …

Reklama

00:00 – 00:23 … Video nás navnadí, dozvíme se šokující odhalení, to bude super. Slabé povahy by to neměly sledovat, no jistě, vždyť je to tak šokantní. Na konci nechybí výrok Davida Rockeffelera o potřebě NWO – Nového světového řádu, pro jehož nastolení je potřeba velká krize. Takovou bylo třeba 11. září a nyní to čeká i Londýn. Měl jej pronést v roce 1994 v OSN. Není potřeba dlouhého pátrání, aby člověk zjistil, že jediným zdrojem tohoto výroku jsou konspirátorské weby. David Rockeffeler tento výrok nikdy neřekl. Neuběhlo ani 20 sekund a už je nám předkládána první lež. Ale co jiné autorům konspiračních teorií zbývá, nic jiného než lži použít nemohou.

 

00:24 – 01:48 … Tahle část je vystavěna na primární tezi, že útok na Dvojčata byl předpovězen v nejrůznějších seriálech, komiksech nebo filmech. To je skutečně velmi odvážné. V sestřihu chybí ještě remake King Konga ze sedmdesátých let, kde obří opice vyleze na WTC. Vždyť to je také předpověď jak hrom. Dovedeno ad absurdum je Den nezávislosti předpovědí mimozemského ataku na Zemi, který ovšem odrazí americký prezident ve stíhačce. Někteří lidé tvrdí, že v Bibli je ukryta předpověď budoucnosti na dalších sto let. Ale rozluštit se to dá až poté, co se událost stane.

Slovy Kurta Vonneguta: Tak to chodí. Haj hou.

 

01:48 – 02:35 … Představte si divákovo překvapení, když se dozví, že byly předpovězeny i bombové útoky na Londýn. Scénáristi pořadu BBC Panorama rok před útoky zpracovali myšlenku, že teroristé zaútočí na londýnské metro. Zhruba stejně racionální je tvrdit, že film 28 dní poté předpověděl zombii epidemii v Londýně. Možná předpověděl, možná ne, ale určitě si rozumný člověk nebude myslet, že scénárista snímku patří k tajné organizaci, která tímto něco sděluje. Teroristé chtějí způsobit chaos a zmatek – k čemuž nenajde lepší místo než ve stísněném prostoru plného lidí – metro, nádraží, obchoďáky. Stejně tak útočí na symboly – londýnské metro a londýnský doubledecker jsou snadno rozpoznatelné všem lidem od Aljašky po Tokio, stejně tak Pentagon nebo WTC. Scénáristi filmů a seriálů jsou pak placeni od toho, aby vymýšleli co nejrealističtější story. Jaká náhoda, že se obě skupiny zaměří na tu samou věc.

 

02:36 – 04:05 … Jedná se de facto o ten samý případ, který jsem popsal v předchozím odstavci. Tucty seriálů by v tom případě byly předpovědí budoucnosti. 24 hodin, NCIS, Walker Texas Rengers, Nemocnice na kraji města … V některých vybuchují atomovky, v jiných hrozí primáři Sovovi recidiva, tak proč to taky nezahrnout do teorií – co kdyby to vyšlo i v reálném světě?

 

04:06 –  07:13 … Symbolismus, numerologie – oblíbení to pomocníci konspiračních teoretiků. Stejně jako někteří lidé vidí na spáleném toastu podobiznu Ježíše Krista, tak i konspirátoři vidí všude kolem sebe tajemné symboly. V tomto případě je to vševidoucí oko (případně oko prozřetelnosti). Symbol vševidoucího Boha se objevuje napříč staletími a civilizacemi. A ano, je zpodobněno i na jednodolarové bankovce, protože – světe, div se – Američané jsou silně věřícím národem.

Numerologie – to je kapitola sama pro sebe. Moje jméno má dohromady 11 písmen. To je oblíbené číslo iluminátů. Jméno mojí matky má 13 písmen. To je také oblíbené číslo iluminátů. Jméno mého otce má dohromady 10 písmen. To sice není oblíbené číslo iluminátů, ale věkový rozdíl mezi ním a mou matkou je 1 rok. Když odečtu 1 od 10, dá mi to číslo 9. A to je – držte se stolu – oblíbené číslo iluminátů. To nebude náhoda, má rodina je ve skutečnosti banda iluminátů! Prozření.

S výpočty v tomhle videu je to podobné. Těmito číselnými kódy sdělují tajnou zprávu, že atomovka vybuchne ve skutečnosti. Představuji si, že vedu strašně tajnou organizaci, která ve skutečnosti vládne světu, a připravuji strašlivý plán. Proč bych to sakra vyžvanil v každém druhém televizním programu, skrze tajné kódy, které zná každý druhý konspirační teoretik. A komu bych to sděloval? Dává to těm lidem, co těmto teoriím věří, sebemenší smysl? Vždyť takhle blbí nejsou ani Bondovští záporáci.

 

07:13 – 08:23 … ZION! Kdybych měl hromadu času a trpěl paranoiou, tak v logu pekingských olympijských her najdu mapu Eldoráda, vulvu (protože Freud), recept na drobenkový koláč a samozřejmě taky ZION. Což je Sijón, což je hora v Jeruzalémě, což je v Izraeli, kde je hodně moc židů a ti žerou děti!

ZION je i v logu londýnských OH, takže to bude pravda, vždyť to řekl i londýnský starost. Nenechte se vysmát, jako všechny citáty, které používají konspirátoři, tak i tento je od začátku do konce vylhaný. Poprvé se objevil v satirickém příspěvku na jedné z konspirátorských stránek.

 

 

08:24 – 09:32 … Další vykonstruovaná teorie míří ke spisovateli brakových špionážních thrillerů Davidu Thompsonovi aka Tomu Cainovi (což je, jak jsme se dozvěděli, iluminátské jméno!), který v rámci proma na svou novou knihu napsal článek o možném útoku atomovkou na Londýn. Mohu jen zopakovat, co jsem psal výše – za imaginaci jsou spisovatelé placeni. Na sportovní akce jsou ostře sledované, čehož si jsou teroristé dobře vědomi (viz Mnichov 1972). O získání atomové bomby se pokoušejí drahně let. Pro schopného spisovatele není problém tyto věci dát dohromady.

„Skutečný“ význam je vysvětlen za použití citátu z knihy Human Race Get Off Your Knees od Davida Ickeho. To je pán, který v té samé knize tvrdí, že lidé jsou řízeni Měsíčním Matrixem – tedy jakousi interdimenzionální kosmickou lodí, která zářením ovládá naši levou hemisféru a vytváří tak duální realitu. Kromě toho je antisemita jak vínko, což ostatně patří k základním povahovým rysům všech konspirátorů.

Já důvěryhodnější zdroj neznám, vy ano?

 

09:33 – 10:25 … Konspirátorům je celkem jedno, jestli si nějaké „nezpochybnitelně pravé“ výroky úplně vymyslí nebo je alespoň vytrhnou z kontextu a zasadí do jiného, naprosto zavádějícího, jako v této části videa. Ochotně naslouchající obecenstvo to stejně ověřovat nebude, protože to všechno zní natolik neuvěřitelně, že to bude určitě pravda! Kampak na nás s Occamovou břitvou!

Zmíněná zpráva Rockeffelerovy nadace skutečně existuje, o tom není sporu. Zmíněný citát ve zprávě rovněž naleznete. Ale už se nedozvíte ani slovo o tom, že celá zpráva není nic jiného, než almanach různých autorů na téma predikce světového vývoje a dalšího vývoje moderních technologií. Ve videu dojde znovu na numerologii – Ilumináti nám dávají najevo, že stojí za budoucím útokem. Jako vážně? Ultramegasupertajné hnutí (o kterém ví každý nýmand, který umí pracovat s Movie Makerem) se velice „okatě“ přihlásí k útoku skrze jedno číslo v nějaké zprávě. Odzbrojující logika konspirátorů mě nepřestává dojímat.

 

10:26 – 10:59 … Po konspirátorech nesmíme vyžadovat takový luxus jakým je smysl pro humor. Nejedí asi maso, je totiž plné psychotropních látek, už tak jim stačí, že nemohou uniknout před chemtrails. Humoristický časopis Private Eye netiskne žádné suché rozbory a názory, ale sžíravé hlody a politickou satiru. Proto vypadá titulní strana ze srpna 2011 tak, jak vypadá. Ano, neobsahuje nic o olympiádě. Ale v Londýně bude za rok olympiáda, policie se na ni dlouho připravuje a přitom není schopna zabránit ani pouličním výtržnostem. A to je vtipné.

 

11:00 – 11:13 … Olympijský park skutečně stojí nad bývalým cvičným nukleárním reaktorem. Ten používali studenti z katedry nukleárního inženýrství pro nácvik. Jádro mělo minimální velikost a takřka nevytvářelo žádnou energii. Z videa ovšem vyplývá, jako by pod olympijským stadionem měl být pomalu celý CERN, otvírající celou černou díru do jiných dimenzí.

 

 

11:14 – 12:22 … Tohle snad ani nemá cenu komentovat. Konspirátoři vybrali jeden ze stovek tisíc filmů, v němž se objeví vizuální gag, který se vztahuje k londýnskému metru. Musí to být smutný život, když za vším vidím spiknutí. Vsadím se, že i kdyby se někdy nějaká konspirace potvrdila, stejně tomu neuvěří.

 

12:23 – 14:04 … Představa, že zrovna Alan Moore – anarchista, mystik a sám velký konspirátor – patří k Iluminátům a svým dílem sděluje tajemné proroctví, je hodně úsměvná. Stejně tak šokující odhalení, že komiksová předloha a filmová adaptace se liší.

 

14:05 – 14:51 … Spějeme do grandiózního finále. Jistě vám vrtá hlavou, jak z toho tvůrci videa vybruslí, pokud k žádnému útoku nedojde. Je to velice jednoduché – sdílejte video a Ilumináti budou nuceni své plány zrušit. Takže si to shrňme – upozorňují na své plány neskonale okatým  způsobem ve všech možných filmech, seriálech a knihách, ale ouha, po zveřejnění tohoto videa to určitě všechno zruší. Tím způsobem je video prakticky nezpochybnitelné. Buď k útoku dojde a všechno je pravda nebo k útoku nedojde, protože video bylo hodně nasdíleno … a všechno je zase pravda.

 

A jsme na konci. Jak jste se mohli sami přesvědčit, konspirační teoretici mohou spoléhat na nevyčerpatelná kvanta důkazů – protože si je vždy sami vymyslí.  Případně je vytrhnou z kontextu. S pravdou a fakty nakládají volněji než sovětský lampasák se zobáky na buzerplace. Zkrátka se nezastaví před ničím. 

Nezbývá než věřit, že se podaří nějakým způsobem přesvědčit lidi, aby u podobných videí zapojili mozkovnu, protože dohledat příslušné informace není zase tak těžké. Ale je to běh na dlouhou trať. Vždyť i v českém Senátu se nachází jedinci, kteří věří, že stokrát potvrzené falzum „Protokoly sionských mudrců“ je nevyvratitelným potvrzením sionistických světovládních choutek.

Tak to chodí.

Haj hou.