Reklama
 
Blog | Daniel W. Zeman

Vítejte mezi námi

Vážení a milí Syřané, vítejte v České republice.

Je mi jasné, že mi prdlajs rozumíte, takže budu mluvit hlasitěji a pomaleji, abyste to pochopili. Jste našimi hosty, což po našem znamená, že se musíte přizpůsobit, jinak půjdete pryč, kapišto?

Vítejte v zemi, která vás přijímá se skřípěním zubů a s absolutní nechutí. Sice jsme nasypali 40 miliard korun do tunelu, který se možná ani neotevře, ale absolutně se nám příčí investovat byť jen malilinkatý zlomek do té vaší sedmdesátičlenné bandy. Sice máme asi pětkrát vyšší HDP než vaše země před válkou, ale furt jsme chudičká maličká zemička.

Reklama


Vítejte v zemi, které je absolutně jedno, že jste poslední dva roky prožili uprostřed poušti v utečeneckém táboře. Je nám absolutně šumák, že jste museli opustit své domovy kvůli genocidní rasové a náboženské válce, v níž se používají chemické zbraně. Je nám šumák, že sto tisíc vašich spoluobčanů bylo krvavě zmasakrováno vlastními vojáky, případně šílenými teroristy. Pokud od nás, tedy uprostřed Evropy, očekáváte chvilku klidu a šanci na nový začátek, šeredně se pletete.

Vítejte v zemi, v níž je všem jasné, že vám jde o jediné – o naše štědré sociální dávky, na které se celou tu dobu třesete!

Vítejte v zemi, která si vás sice pečlivě prolustrovala, ale přesto na vás bude po zbytek vašeho života dohlížet, jak nakládáte s našimi – S NAŠIMI – penězi. A běda vám, jestli se nám to nebude líbit!

Vítejte v zemi, v níž vás budou média pozorovat od prvního krůčku na naši posvátnou letištní plochu. Budeme vás sledovat na každém kroku, propočítávat, kolik nás stojíte, jak se oblékáte, kde pracujete a s kým se stýkáte.

Vítejte v zemi, kde lidé nenávidí i pět cikánských batolat, takže si nedělejte iluze, že s vámi to bude jiné. Nebude, protože jste zkrátka z jiné země, jinak vypadáte, divně mluvíte, nemáte ani vindru a přicházíte si sem jenom tak, ačkoliv vás nikdo nezval.

Vítejte v zemi, v níž by vás mnozí lidé nejraději jenom ošetřili a potom vrátili zpátky tam, kam geneticky patříte. Ti lidé jsou předsedové opozičních stran a váš nový prezident.

Vítejte v České republice. Ať se vám tu líbí…

Mimochodem, nejste muslimové, že ne?